Rådjurssäkra växter

rådjur i trädgården

Rådjurssäkra trädgårdsväxter, det tror jag inte finns. I böckerna står listor som inte stämmer, i alla fall inte här. Nä, det verkar faktiskt som att smaken varierar. Inte så märkvärdigt egentligen, vem vill äta samma maträtt vecka efter vecka? Men rådjurens favoriter skiljer sig också från år till år. Det som förut ratats blir plötsligt populärt och vise versa.

Jätteverbena Verbena bonariensis
Jätteverbena Verbena bonariensis

Till våren ska jag pröva syntetiskt vargurin och se om jag kan få ha mina krokusar ifred. Men nu får det vara som det är. Rådjuren bor i min trädgård och se, de är minst lika vackra som blommorna. Sånt kan vara bra att komma ihåg. Att studera dem från ett fönster är en fin naturupplevelse. I år har de förresten fått smak på jätteverbena. Det är första gången. Undrar hur det blir nästa år. Jag hoppas att de tröttnar.

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me