Hjärtligt nöje

binda blomsterkrans
Jag binder kransar av blommor jag hittar i trädgården.

När tillfälle ges plockar jag fram mina pysselgrejer. Vara utomhus och skapa med grönt gör mig glad och tillfreds i sinnet. Att arbeta med blommor är beroendeframkallande på ett sunt sätt. Jag har nog ända sedan jag var liten innerst inne vetat att jag skulle bli florist. Det liksom sitter i fingrarna att jag vill plocka med blommor.

sommarkrans
Försommarkrans i gammelrosa.

Sommaren har tagit fart och det finns mycket som blommar i trädgården. Möjligheten att binda varierande kransar känns oändlig. Här samsas löjtnantshjärta, fänrikshjärtan, grusnejlika och skuggbräckor. Även om resultatet blir fint är meningen med det hela vägen dit. Själva pysslandet i sig. En rofylld stund i trädgården och närkontakt med de växter jag arbetar med får mig att må bra.

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me