Storblommig klätterros Étude

Ros Étude
Klätterros Étude

Idag vill jag tipsa om en riktigt bra ros. Étude heter den, och jag är så glad att den finns här i trädgården. Den kan användas både som klätterros och buskros. Blommorna är stora och fyllda, mörkrosa och doftar härligt. Jag bor i zon 2 och här brukar den inte frysa sönder alls under vintern. Det uppskattar jag! Jag har fått nog av ohärdiga sorter.

Ros Étude

Étude slår ut sitt första flor i slutet av juni. Efter hand som blommorna vissnar klipper jag tillbaka grenarna. Då blommar busken till långt in på hösten med korta uppehåll. Ofta är det just Étude som ger de sista rosorna innan säsongen är slut. Någon gång har det till och med kommit några blommor i december när det varit mildväder.

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me