Våren 2015

trädgårdsblogg vårblomning

Nu är jag klar med årets löksättning. Tack vare det milda vädret har jag i lugn och ro kunnat gräva ner en faslig massa lökar i omgångar lite då och då. Och som vanligt har det blivit många fler än vad jag tänkt. Det är något visst med lökar och mig. Jag har svårt att motstå dem och för var vår blir trädgården allt blommigare. Nu börjar en lång härlig längtan och väntan till våren 2015. Då ska jag återigen sitta på trädgårdssoffan och blicka ut över lökväxternas färgglada hav.

odla tulpaner
När värme och ljus lockat lökarna i blom kommer hela trädgården brista ut i ett färgglatt blomsterfyrverkeri!

vårblommande trädgård
Och Lilla B kommer springa fram och tillbaka och hoppa upp och ner på vårlätta ben som varje vår.

lökväxtplantering

Vårlängtan och väntan, kommande vintervila och mörker kommer göra våren så där storslaget sprudlade som den alltid blir. För inte hade det varit lika fantastiskt underbart med vår om inte vintern fanns! Jag önskar er alla en fin trädgårdshelg i hösten. Och glöm inte att det går att plantera tulpanlökar så länge som det går att gräva i jorden. Ett arbete man knappast lär ångra när våren väl kommit.

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me