Septembersaga

elsa beskow

I förmiddags var det riktigt busväder. Det blåste och regnade så att flera kraftiga rosenskäror knäcktes i trädgården. Det var riktigt mysigt att stanna inne och läsa. Favoritsagan just nu är Lasse liten i trädgården av Elsa Beskow. Illustrationerna är underbara. Elsa personifierar växterna precis så som jag också helt omedvetet brukar göra. Sagan handlar om Lasse som träffar September i sin trädgård. Lasse möter allt från Fru Kålhuvud till Krusbärspojkar och fröknarna Plommon. Jag har alltid älskat böckerna där Elsa beskriver och tecknar växter, frukt och bär. Nu är jag glad att Lilla B också tycker om dem. Jag läser dem ofta och vi har kul båda två. Att böckerna börjar bli till åren spelar ingen roll eftersom trädgårdsåret alltid är detsamma. Det ger mig en stor känsla av trygghet.

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me