Det som göms i snö

julplantering

När det snöade som mest i förra veckan var julplanteringen i stora tunnan oigenkännlig. Den såg mest ut som en igensnöad buske. Jag var trots allt glad över vintervädret. Får jag välja så föredrar jag vita jular framför gröna. Men det finns i ärlighetens namn en hel del positiva saker med milda jular. Bland annat att man kan göra fina planteringar som slipper begravas i drivor. Och jag kan nog också tycka att det känns extra lyxigt att få vara ute i trädgården, gräva i ofrusen jord, titta på det vintergröna och kunna ha hyacinter ute mitt i vintern. Med det kan jag känna en stor tacksamhet. Jag älskar ju att vara ute och arbeta.

julplantering
I tunnan samsas en dvärggran med vaktelbär, hyacinter och julrosor.

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me