Dags att blicka framåt

vårträdgård

Nu har höstlöken anlänt till växtbutikerna. För oss trädgårdsmänniskor innebär det att det blivit dags att blicka framåt. Vill man ha en blommande vår, och det vill man ju, så måste lökarna sättas nu på hösten.

lökväxtplantering höstlök

Det är märkligt med lökar tycker jag. Förvandlingen som sker från lök till blomma, och den långa väntan däremellan. Det är något med det hela som gör att man kan bli tokig och besatt. Fast på ett bra sätt. Redan innan jag hade egen trädgård hade jag grävt ner mig i lökträsket. Under ett par års tid hade jag en odlingslott. En höst råkade jag FYLLA den med lök. Jag hade egentligen bara tänkt köpa någon liten påse, men det slutade med fyllda kassar och tom plånbok. Många har blivit tokiga i rosor, inte lika många i lökväxter. Lite konstigt kan jag tycka. Man blir ju så glad, glad, glad, jätteglad av dem! Lökväxter är ju dessutom lättare att lyckas med.

tulpanlök

Är det någon som inte vet vad den ska göra till helgen, så är mitt bästa tips att åka till växtbutiken och köpa lök. Till våren är man garanterat tacksam att man gjorde det.

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me