Risk för tjältorka

Tjältorka frystorka vintergröna buskar

Himmeln lyser marsblå, men det struntar vintern i. En hel natt regnade det. Jag vet, för jag var minsann vaken. Men så mycket snö var det att inte ens det hjälpte och jorden än stenhård. Den kvarvarande snöskorpan vill inte ge sig. Nu är den så stark att jag kan gå över snön utan att sjunka ner det minsta lilla. En svår tid för vintergröna buskar. Egentligen borde jag täcka dem. Misstänker att jag lever på hoppet att våren vilken dag som helst ska trolla bort problemet. Men när solen lyser vill rododendron, buxbom och järnek suga vatten för att inte torka ut. Det går inte när marken är frusen. Täcker man dem med juteväv eller liknande så de inte känner av solen lika mycket lindrar man törsten och risken för tjältorka, som i värsta fall kan leda till att de dör. Snälla vår kom, kom, kom!

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me