Krukor och trädgårdsbad

trädgårdsblogg

Tidigare har jag bestämt hävdat att jag tycker det är roligast att plantera växter direkt i jorden. Men efter att Annika Christensens bok Trädgård i Kruka hamnade i min boksamling var det något som hände. Inspirationen till krukplanteringar växte sig starkare och nu har jag många idéer om kommande projekt med just krukor i trädgården. Krukorna på stora trappan blir allt fler och jag ser fram emot planteringar jag ska göra i större urnor framöver.

blogg odling

För några veckor sedan hittade jag några riktigt stora zinkbaljor på en loppis. Jag har velat ha sådana länge och blev så klart överlycklig över fyndet. Den allra största visade sig vara ett perfekt badkar åt Lilla B. I just den baljan kommer jag nog inte plantera något på ett tag. Men vi pyntar lite i den i alla fall. Rosblad och rabarber ger både färg och leklust när de flyter omkring i karet.

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me