Hornbach slutar sälja glyfosat! Bra jobbat!!!!

Hornbach slutar sälja glyfosat
Dagens ros går till bygg- och trädgårdsmarknaden Hornbach!

Nu slutar Hornbach att sälja växtskyddsprodukter med glyfosat i sina varuhus. Bekämpningsmedel med insekticider som klassas som skadliga för bin eller hör till gruppen neonikotinoider har även de tagits bort. Jag säger som så här, det var på tiden! Och fler borde följa efter och föregå med gott exempel!

Hornbach säljer nu endast bekämpningsmedel som är helt utan herbiciden glyfosat, neonikotinoider och ämnen som är skadliga för bin. Dessa ämnen finns i flera av Europas vanligaste växtskyddsprodukter, bland annat ogräsmedlet Roundup som är en av de produkter Hornbach valt att ta bort ur sitt sortiment.

Hornbach slutar sälja glyfosat
Ofta tänker jag på hur det kommer bli i framtiden, och jag tror faktiskt att framtiden är ljus. Jag tror inte att människor vill sprida gift som allt och alla blir sjuka av. När man odlar grönsaker själv känns det helt otänkbart att bespruta och sen stoppa i sig. Men det är inte alltid lätt att veta och känna till allt. Därför borde alla som säljer skadliga bekämpningsmedel plocka bort dem ur sitt sortiment!

Hornbach har engagerat sig i cancerforskningen och under våren 2015 utvärderades försäljningen av glyfosathaltiga medel, som enligt WHO är ett ämne som kan vara cancerframkallande och bidragande till andra sjukdomar. Redan i juni 2015 togs alla högkoncentrerade produkter bort ur sortimentet. Nu har alla glyfosathaltiga medel tagits bort – även blandprodukter – och ersatt dessa med alternativa produkter.

Underbart med folk som vågar stå upp för det som är rätt och riktigt!
Vad glad man blir av goda nyheter! Hurra!!

Hornbach slutar sälja glyfosat

Att vara aktsam mot humlor, bin och oss själva borde vara en självklarhet!

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me