Aklejor

akleja aquilegia vulgaris mormorsväxt

Aklejorna förvandlar försommarrabatterna till en färgfest. Aldrig har de varit så många som i år. Jag myser var gång jag ser dem! Aklejornas variationsrikedom i färg och form är fantastisk, något som bidrar till att de är så spännande att följa dem när de korsar sig med varandra.

akleja aquilegia vulgaris
Akleja Aquilegia vulgaris

akleja aquilegia vulgaris

Jag vill att de ska växa aklejor överallt, därför har jag kastat ut frön över hela trädgården. Det var en skön känsla att låta fröna regna ner över rabatterna, men ännu härligare nu när plantorna gått i blom. Här på stentrappan kan man sitta och titta riktigt nära på aklejorna som alla är unika smycken.

akleja aquilegia vulgaris aklejor

Allra bäst tycker jag om de dubbla kortsporriga. Ibland håller jag en sådan blomma i handen. Då känner jag mig rik, som om jag hade en stor juvel i min hand.

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me