Kan man bygga en gran?

utegran Pettson får julbesök

Idén och inspirationen till granbygget uppstod när jag och Lilla B för en tid sedan läste sagoboken Pettson får julbesök av Sven Nordqvist. Stackars Pettson som halkar och skadar foten klarar inte av att ta sig till skogen för att hugga gran. Då klurar gubben ut hur han ska bygga en gran av granris han har på trappen. Han borrar hål i en lång pinne och sticker sedan in grankvistarna i hålen. Jag och Lilla B gjorde på samma sätt med det här rostornet och vips hade vi trollat fram en utegran till trädgården. Tidigare har jag provat på att ha riktig utegran. När jag fixade med granen sa min pappa att det där med utegran, det ger man sig bara på ett fåtal gånger innan man ger upp, för de välter bara. Senare fick jag tyvärr anledning att hålla med om det. När granen vält eller blivit sned för säkert hundrade gången började jag känna att jag hatade alltsammans. Ingen vidare känsla att ha när man försöker skapa julstämning i sin trädgård. Men den här byggda granen verkar till och med stå emot när vinden tar riktiga krafttag. Hurra!

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me