Gamla böcker

låt blommorna tala
Låt blommorna tala från 1951

I takt med att trädgården växer, växer också min boksamling. Jag samlar på böcker som handlar om allt som har med växter och odling att göra. Undrar just hur det kommer se ut hemma hos mig i framtiden. Säkert kommer hela huset vara fullt av böcker. Särskilt gamla böcker gillar jag. Om jag går förbi ett antikvariat eller second hand brukar jag alltid hitta något. Små böcker med fina bilder tycker jag extra mycket om. Som den här, Låt blommorna tala.

växterna i täppan
Växterna i täppan är från 1937

Det är intressant att jämföra vad som står i nya och gamla böcker. Odlingsråd och namn kan skilja sig, men växterna är det samma då som nu. Ett och annat nytt sortnamn har förstås dykt upp. Äldre böcker med färgbilder, som denna, från 1937 ger mig lugna tankar. Herre gud, vad länge sen det var dessa växter blommade, ändå kunde fotona vara tagna i år! Böcker i svartvitt har också sin charm. Men de med färg är bättre. Växter är ju färgrika. Det räcker med att trädgården går i svartvitt om vintern. Och då kan man som väl är plocka fram böckerna.

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me