De varmt solgula

köksträdgård

Blått är flott, rött är sött, grönt är skönt men gult är inte fult! Tänk att jag på fullt allvar sa och verkligen trodde att jag inte skulle ha gula blommor i den här trädgården när vi flyttade hit. Men det var innan jag kommit på hur fina de varmt solgula nyanserna är. Särskilt om sensommaren och hösten är det gula fint, fast minst lika fint är det på våren om jag tänker efter.

solros helianthus annuus
Lejongula solrosor gör sensommarljuset än mer värmande och har en given plats i kökslandet.

krasse köksträdgård

Den persikogula buskkrassen ‘Peach Melba’ och den röda ‘Whirlybird Mahogny’ har vuxit sig enorma. Blomningen är överdådig och strålar ikapp med köksträdgårdsgranen som glimmar och gnistrar i deras närhet.

Trevlig trädgårdshelg önskar jag er alla!

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me