Dåligt dåligt dåligt!!!

mossa i gräsmattan kombigödselmedel stroller kombi

När det är milt på vintern växer mossan, men inte gräset. Jag tycker det är fint med mossa i gräsmattan, fast lagom är bäst. I vinter har mossan tagit över helt och nu måste jag göra något åt det. Fåglarna som letar mat under mossan har dessutom rafsat och krafsat så det ser förfärligt ut. Men alla problem kan lösas, så även detta. Nu är de värsta partierna renräfsade från mossa och de resterande ytorna är gödslade -med Stubbetorp Trädgårdsgödsel, som är ett organiskt naturgödsel- så att gräset kan få fart. På de kala ytorna ska jag lägga på lite ny jord och slutligen så nytt gräs.

mossa i gräsmattan stroller kombi kombigödselmedel

Efter milda vintrar då mossan vuxit till finns de vissa som ser sin chans att sälja “katastrof på säck” till i många fall oskyldiga trädgårdsägare, nämligen giftförsäljarna. De talas förstås inte så högt om att det är gift de säljer. Nej, kombigödsel heter det så fint. Och det berättas gärna hur effektiva dessa medel är mot ogräs och mossa, men inte så mycket om vad de innehåller. Men det kan jag tala om. Kombigödselmedel som till exempel Stroller Kombi innehåller gift som dödar tvåbladiga växer, alltså klarar sig gräset och inget annat. Medlet förgiftar jorden där man strör ut det, men även växter utanför gräsmattan kan ta skada. Hoppsan! Varför har min syren fått förvridna bladskaft? Ojsan! Varför får rosorna missbildade blad? Och varför dog den fina blomman? Fråga giftförsäljarna. De vet. Och jag vet. Fenoxisyror heter det. Det ni så glatt betalar för och bär hem i en käck jävla påse är inget annat än rena skiten!!! Låt dem som säljer äta det! Skona er stackars trädgård och er själva. Jag hoppas att det snart förbjuds, i Finland är det redan otillåtet. Stackars dem som luras köpa eländet. Det är inte lätt att hålla reda på allt gift som en massa idioter uppfinner.

mossa i gräsmattan kombigödsel

Det kommer fler fötter som ska gå på jorden efter oss. Vi ska inte förstöra livet för dem! Det är tillräckligt med gift i våra marker som det är. Möter ni en fenoxisyreförsäljare (Roundupförsäljare för den delen också) så ber ni hen dra åt helvete! Och glöm för all del inte att påminna om att hen ska ta gifteländet med sig.

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me