Ballerinor

liljetulpaner

Liljetulpanen ‘Ballerina’ dansar och flammar som eld i kvällsljuset. Bakom den nya rabatten smyger även där en trädgårdsballerina, men en betydligt rörligare sådan. Grannkatten Lisa kommer på besök varje dag. Fast frågar man henne tror jag inte hon ser det som besök. Hon har nämligen bestämt att min trädgård ska vara hennes revir. Jag förstår att hon trivs här för det gör ju jag med.

blogg trädgård

Katter är ett trevligt trädgårdssällskap, men Lisa har blivit lite för duktig på att jaga för att jag ska vara helt nöjd med vår vänskap. I morse blev vi ovänner när hon försökte fånga en liten pilfink som jag matade. Jag kan stå ut med en hel del kattbus men småfåglarna vill jag hålla fredade. Lisa är en klok katt så om jag talar förstånd med henne en gång för alla så kanske vi kan komma överens om att fåglarna får vara ifred, i alla fall hoppas jag det.

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me