Tittar och lyssnar på våren istället

vårträdgård

När våren är här vill jag vara i det lilla. Jag vill ner på marken och in i rabatter.
Lukta på jord och blommor. Känna på gräs och blad.

Snöklocka Leucojum aestivum 'Gravetye giant'
Snöklocka Leucojum aestivum ‘Gravetye giant’

När det är vår vill jag växa och vara i min egen värld. Min egen värld är trädgården. På våren stänger jag av TV:n.Tar inte lika stor del av nyhetsflödet. Jag väljer min lilla värld framför den stora. Den som faktiskt är min. Och jag inser att jag är liten. Inte mer eller större än vilken blomma som helst. Tänk om en endaste planta fick ta del av hela världens torka och näringsbrist, allt elände som alla plantor över hela världen råkar ut för. Så är det att vara människa, och det kan vara svårt. Ibland måste man inse sin litenhet. Välja att fokusera på sin egen värld.

hon som talar med blommor

Kan man njuta av livet ska man ta chansen.
Våren kommer med glädje. Nu är livet här.

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me