Rådjur

rådjur

Råbocken promenerar ogenerat förbi mitt köksfönster och jag kan inte tycka annat än att han är vansinnigt stilig. Undrar just om han kan känna doften av alla de tulpanlökar som ligger och väntar på plantering nere i källaren? Nästan varje dag kommer rådjuren vandrande för att sedan klättra upp på berget bakom vårt hus. De är inte särskilt skygga, men öppnar jag dörren och klappar i händerna skyndar de på och gömmer sig längre upp bland träden.

rådjur i trädgården

Jag uppskattar att se de vackra djuren nära, men oj vilket jobb jag lägger ner på vår och sommar för att skydda tulpaner, rosor och späda grönsaker. Skönt att hösten kommit. Nu bryr jag mig inte så mycket om vad djuren hittar på. Till våren däremot ska jag återigen peppra trädgården med blodmjöl, cd-skivor och blodmjöl. Tur jag hittat metoder som fungerar.

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me