Odla gurka

odla gurka

För ett par år sedan odlade jag gurka inomhus. Det var väldigt spännande och gick över förväntan bra.

odla växthusgurka

Vi fyllde en jättekruka med kogödsel från säck. Egentligen skulle jag blandat upp gödseln med jord, men eftersom jag inte hade någon hemma just då struntade jag i det. Gurkplantan klagade knappast. Tvärt om satte den fart att växa med raketfart. Det enda man kunde klaga på var att det i början luktade en del gödsel i huset vilket jag inte brydde mig om när jag såg hur fina gurkorna blev!

slanggurka

Plantan växte hela sommaren och mot slutet tog den över glasverandan helt. Den fick klättra på trådar i taket och snart var det täckt av stora gröna blad. Den duktiga plantan producerade vansinniga mängder frukt. Vi var trötta på gurka ett bra tag efter det men nu när jag tänker tillbaka på det får jag glada minnen.

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me