När Google inte längre räcker till

hon som talar med blommor

Trädgården ger ofta svar på sånt jag funderar över. Särskilt sånt som jag inte har någon att prata med om. När trädgården svarar tar det tid, och jag tror det är det som gör att jag går ner i varv. Oftast kommer svaren i form av bilder, som metaforer. Under ett par veckors tid har jag tänk ganska intensivt på hur jag ska göra med några saker som är helt nya för mig. Jag söker råd på nätet genom att googla, men har ingen annan att prata med eftersom ingen jag känner har erfarenhet av det jag gör. Och när man googlar tar svaren ofta slut innan man helt kommit till klarhet. Man vill ställa en följdfråga till texten man läser, men punkt, där tog orden slut eller så står det något helt annat. Det är där trädgården stiger in och tar vid. När Google inte längre räcker börjar blommor och blad, stjälkar och rötter att viska och peka. Det man ser i trädgården, färger och former, händelseförlopp, symboliserar olika saker och visar hur allt hänger ihop. Allt som händer i våra människoliv kan ses som en kortare eller längre akt i trädgårdsvärlden. Facit finns i de minsta skrymslen och vrår.

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me