Lökarna som aldrig kom i jorden

trädgårdsblogg

Det är skönt när solen lyser varm om våren, men det kan vara lika trevligt när himlen är vårgrå och samtidigt fylld av ljus som den mestadels var idag. Ett perfekt trädgårdsväder om ni frågar mig.

narcisslökar

I höstas hann jag aldrig plantera lökarna som jag planerat. Sen kom kylan och tjälen och att gräva var inte ens att tänka på. De stackars lökarna hamnade därför i en låda i källaren. Jag hade faktiskt ingen förväntning på att de skulle klara sig alls, men när jag plockade fram dem kände jag att i stort sett samtliga lökar var saftspända och inte alls intorkade som jag befarat. Många av dem hade till och med börjat spira så smått. Nu ligger de alla där de ska, i trädgårdens härliga vårjord och jag vågar hoppas på att de kommer blomma om bara ett par veckor.

plantera tulpanlökar

Snart förvandlas trädgården till en färgfest!

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me