Väderkvarnspalm

Väderkvarnspalm Trachycarpus fortunei
Väderkvarnspalm Trachycarpus fortunei

Ibland måste man våga. Min väderkvarnspalm har bott utomhus sedan i somras! Det på grund av att en av mina katter är som tokig att klättra i dess blad. Så fort palmen fått ett nytt blad är katten där och trasar sönder det, och då är det inte roligt längre. Det ser märkligt ut med en palm täkt av snö, men jag inbillar mig att den kanske kan överleva ändå. Väderkvarnspalmer härstammar nämligen från bergstrakter i Asien där det både snöar och blir ganska många minusgrader. Enligt vissa källor kan väderkvarnspalmer klara ner till 20 minus. Dess håriga stam hjälper den att isolera sig mot kylan. I Schweis har den spridit sig från odlade exemplar och finns nu förvildad i flera dalgångar. I Danmark sägs den kunna växa på friland utan vinterskydd på en del platser. Min palm har inget skydd alls och jag bor i zon 2, bara mitt stora stöd och min innerligaste förhoppning har den. Vi får se hur det går.

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me