Trädgårdsdag

Köksträdgård

I lördags lyste flitens lampa över trädgården och jag fick mycket gjort. Det var efterlängtat. Särskilt i köksträdgården. De i mitten tidigare fyra grönsaks bäddarna, har nu istället blivit två långbäddar, där det i år ska växa blommor. För några veckor sedan sådde jag blandade blomsterfrön i dem, men eftersom det redan fanns så mycket andra frön i jorden grodde det liksom överallt. Nu är gångarna skyfflade och rena och jag njuter av att se ordningen. Alla små plantor som spontansått sig i gångarna har jag flyttat upp i bäddarna eller till andra ställen i trädgården. Det var dill, ringblommor, jätteverbenor, tomatplantor m.m. En tomatplanta var hela 20 cm hög! Man tackar och bockar!

självsådda solrosor

Flera solrosor hade grott och växt duktigt. Nu har jag sex vackra plantor,
jag som inte sått några solrosor i år. Fantastiskt!

luktpion paeonia sarah bernhardt

Alla hittade fröplantor gjorde mig lyrisk och ivrig. Egentligen var jag trött, men jag glömde det. Och jag glömde klockan. Det var mulet och skönt trädgårdsväder och jag ville inte gå in. De ljusa blommorna lyfte som de gör om kvällen och det var så fint att se. Men när jag kom in hade det redan hunnit blivit kväll. Jag som trodde klockan var tre, eller kanske fyra.

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me