Spöklik morgon

blogg trädgård

Igår kväll kunde man tydligt känna hur kylan svepte in över trädgården och i morse var grönskan insvept i en rimfrostfilt. Som tur var täckte jag min japanska lönn med ett lakan igårkväll eftersom hennes nyss utslagna blad kan vara känsliga för köld och köksträdgården bäddade jag in i fiberduk. Jag har bland annat sått rödbetor. De tål ju inte frost eftersom de då vill blomma så jag hoppas duken hjälpte. De amerikanska blåbärsbuskarna som nu står i knopp fick så klart också en spökdräkt, för inte vill man förlora de fina bären.

liljetulpaner

Tulpanerna bugar i kylan som om de ville smita ifrån den bitande frosten men smultronen som nyss fått blommor gnistrade som juveler när morgonsolen letade sig ner i trädgården.

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me