En dag av liv

trädgårdsblogg

Hela eftermiddagen har jag till min stora glädje kunnat spendera i trädgården. Våren som råder där ute var långt mycket längre kommen än jag kunnat ana. När jag gick ut var jag på uruselt humör, men allt eftersom tiden avlöpte blev jag gladare och gladare. Till slut kom jag på mig själv med att sjunga en glädjesång.

Vintergäck Eranthis hyemalis
Vintergäck Eranthis hyemalis

I vintergäckens gladgula blommor surrade flugor. En stor humla flög förbi – och håll i er nu – tillsammans med två fjärilar! En citronfjäril och en annan bevingad vän, som jag tror var en nässelfjäril. När jag såg citronfjärilen var det svårt att hålla tårarna tillbaka, som jag har längtat …

Vårkrokus Crocus vernus
Vårkrokus Crocus vernus

Även bin var i farten och tackade krokusen för dess ovärderliga vårguld.

vårstäda i trädgården

När jag klippt bort strandirisens bruna fjolårshår tittade en grön lugg fram. Det var poetnarcissers spirande grönska.
Nu är trädgården så härlig att orden inte räcker till.

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me