Dahliafinal

ta upp dahliorna
Dahlia ‘Spartacus’

Många har säkert redan grävt upp sina dahlior för vinterförvaring, men jag väntar in i det sista. Många träd, buskar och perenner står i blossande höstskrud medan trädgårdens blommor blir allt färre. Det är en tid när jag uppskattar och lägger märke till varenda blomma jag träffar på. Då är så klart de sista tallriksstora dahliorna något alldeles extra som jag inte gärna blir av med förrän det är absolut nödvändigt.

odla dahlior
Dahlia ‘Forrestal’

Antagligen rör det sig bara om dagar nu, i bästa fall ett par veckor. När som helst kan frosten slå till och jag suger åt mig av dahliaprakten som turligt nog ännu står kvar. Den höströda kaktusdahlian ‘Forrestal’ bjuder på en riktig energikick kyliga höstdagar och jag håller tummarna för att de ska klara sig var dag som går.

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me