Återanvänd lökar

återvinn julens hyacinter

Att man kan återanvända julens hyacinter har jag tipsat om tidigare, men jag gör det igen. Det går alldeles utmärkt att plantera ut lökarna i trädgården när jorden tinat. Nästkommande vår blommar hyacinterna på nytt. På det här fotot kan ni se hur fint de blommar om man ger dem en andra chans.

jultulpan

Här är årets sparade julkasse. I julas hade jag små röda dvärgtulpaner i en plantering, och när de blommat över hade jag inte hjärta att slänga dem. Ju äldre jag blir desto mer ogillar jag det här med slit och släng blommor, för det är så lätt att fästa sig vid dem. Och inte vill man slänga det som lever. Jag tror inte att de små tulpanlökarna kommer klara sig ute, men jag ska ge dem ett försök. Och tänk vad roligt om det skulle fungera. Vi får se hur det går.

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me