Pärlhyacinter i bläckblått

Pärlhyacint Muscari armeniacum
Pärlhyacint Muscari armeniacum

är trogna vänner i våren. De sprider sig snabbt och bildar snart täta fält i rabatterna. Det är verkligen en sann fröjd att se dem rulla ut sin blommande matta!

Pärlhyacint Muscari armeniacum

Det sägs att pärlhyacinter vill ha näringsrik jord. Det stämmer säkert, men jag vill påstå att de också trivs alldeles utmärkt utan. För där trädgården tar slut, i en eländig ficka mellan en stenmur och gatans asfalt växer pärlhyacinter lika frodigt som uppe i trädgårdsjorden. Pärlhyacinter är alltså lika tacksamma som vackra.

Pärlhyacint Muscari armeniacum Illustration:CarolinZander
Illustration:Carolin Zander

Min fascination för pärlhyacinter började redan som barn. Jag minns att jag plockade isär blommorna, för jag tyckte det var så spännande att de var gjorda av massvis med små, små pärlor. Lika spännande tycker jag blommorna är idag, fast numera håller jag fingrarna i styr. Jag vet hur blommorna är uppbyggda och jag njuter istället av deras doft och färg när de hälsar på i trädgården. Må våren förbli sval så de stannar länge!

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me