Mina drömmars Kejsarkrona

kejsarkrona
Mina drömmars Kejsarkrona

När jag ska måla måste jag känna något för motivet, annars tar det stopp. Det kan vara lite irriterande. Så var det nu. Jag hade bestämt mig för att göra en krokustavla och försökte få till rätta känslan men den inföll sig aldrig. Istället har jag fantiserat om kejsarkronorna jag planterade i höstas. Nu har de börjat växa och varje gång jag går förbi stannar jag och låter mig förundras. De är fantastiska och jag önskar så att de vill blomma. Krokustavlan får jag måla någon annan gång. Som ni ser blev motivet istället just en kejsarkrona.

kejsarkrona
Kejsarkrona Fritillaria imperialis

Och jag bara måste visa hur bladtofsarna ute i trädgården ser ut. Med grön skön daggkåpa runt fötterna växer de av kraft och vårglädje en våning högre för var dag. Jag har gett dem gott om gödsel och hoppas de svarar fint genom att blomma lagom tills tulpanerna visar färg.

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me