Honungsrosor

honungsros 'lykkefund'
Honungsros ‘Lykkefund’

Honungsrosorna har blommat överdådigt och ovanligt länge i år. När det är riktigt varmt kan blomningen vara förbi på ett kort ögonblick, men så har det alltså inte varit i år. Rosorna har vart tacksamma och nöjda i det svala vädret.

rosbåge honungsros

När jag först ordnade med valvet som leder in till köksträdgården tänkte jag låta pumpor växa där. Men eftersom pumpor bara pryder sin plats ett tag på sommaren bestämde jag mig för att sätta rosor där istället. Förra sommaren när rosorna ännu inte slutit sig i toppen såg det ganska klent ut. Jag började nästa ångra att jag planterat dem. I år har de fått mig på andra tankar! Den vita fluffiga blomningen har vart sagolik och till hösten pryds bågen av eldröda nypon.

Fylld honungsros rosa helenae 'hybrida'
Fylld honungsros Rosa helenae ‘Hybrida’

Att sitta på bänken under lönnen är en storslagen upplevelse när rosen blommor. Nu är blomningen inne i sitt slutskede och busken sprider sina vita blomblad för vinden. Jag tycker om att se hur de lägger sig som vacker snö över gräset. Snart är allt bara grönt ingen.

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me