Efter klockan 18

japanskt körsbärsträd

har jag satt upp en regel för mig själv, som innefattar att jag inte får göra någon “aktiv syssla” i trädgården. Alltså inget vattnande, rensande, planterande eller så. Nu när kvällarna är varma, ljusa och sagolika är det väldigt svårt att inte greja, men jag lyckas i alla fall nästan.

ekfat

Den här regeln kan ju tyckas töntig, men jag tror att jag måste ha den. Sätter jag inte upp en stopptid, spårar det nämligen ur och jag kan inte sluta. Trädgården blir som en drog, och jag vill aldrig gå in och aldrig sluta pyssla. Jag tror nog det finns fler som jag. Och till er är mitt bästa tips att just införa stopptid. Lyckas man hålla sig till den, blir det ännu roligare de timmar man får lov att göra saker i trädgården. Dessutom har man fått en behövlig paus, som gör att man ser trädgården med nya ögon när det är dags att sätta igång igen.

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me