Bästa trädgårdsträdet

Äppelträd Katja
Äppelträdet ‘Katja’ får julröda frukter.

Om jag bara fick ha ett träd i min trädgård så skulle det vara ett äppelträd. Äppelträd är bra på allt. På våren blommar de så fint att man önskar tiden ville stanna. På sommaren ger de lummig grönska och skön skugga. På hösten ger de frukt och färg. Och på vintern, när de är avlövade, pryder de sin plats som vackra skulpturer. Särskilt gamla träd är fina då. De äldre träden är bäst på allt jag nämnt. Därför gör man bäst i att plantera träden först av allt, när man anlägger sin trädgård. Det gjorde inte jag. Jag har gjort mycket i oordning, men jag har också haft väldigt roligt. Det är ändå det som är viktigast i odlandet – att man har kul. Och jag inbillar mig att man har som roligast om man gör vad som för stunden faller en in.

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me