Ängsfröblandning

ängsfröblandning

Förra sommarn åkte jag förbi ett ställe där kommunen struntat i att klippa gräset. Istället hade man sått ängsfröblandning. Resultatet var UNDERBART! Jag var tvungen att åka tillbaka för att titta mer än en gång. Andra gången tog jag kameran med mig. Jag bestämde att jag måste göra något liknande hemma. Men jag visste inte var. Eftersom jag ska förenkla mitt trädgårdsarbete tidsmässigt i år har jag nu hittat den perfekta platsen. Jag låter helt enkelt ängsblommorna vandra in i köksträdgården. På den yta där jag förut odlat grönsaker ska jag så äng, som har fördelen att klara sig mer på egen hand. Det kommer bli minst lika fint, och jag måste inte vattna, rensa, gallra och skörda som en tok. Det är vansinnigt kul att odla grönsaker – men man måste ha tid. Omväxling förnöjer så klart också.

ängsblandning

Bland de frön jag tänker så, finns bland annat sömntutan. Den tål torka, och är charmig och glad.

så en äng

Kornvallmo och blåklint är ju ett måste. De är sådana där blommor man ofta längtar efter. Många av ängsblommorna är just sådana. Om någon funderar på att så äng så kan jag tipsa om de ängsfröblandningar som finns att hitta bland fröpåsarna. I år har Impecta Fröhandel tre stycken att välja på. Och så kan man så klart komplettera med fler frön som man själv valt ut.

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me