Han struntar i allt!

rådjur i trädgården

Ni kan tänka er hur snäll jag måste se ut när jag kan sätta mig i gräset bredvid ett vilande rådjur. Jag som varit så nöjd över att jag lyckats skydda trädgården mot rådjurens förstörelse har nu fått ett tamt rådjur på halsen. Han struntar i precis allt. Att det ligger blodmjöl runt tulpanerna stör honom knappast, inte heller bryr han sig om cd-skivor eller luktkuddar. Kanske är det något fel på honom? Han är så gott som tam och strosar gärna runt i trädgården samtidigt som jag är ute. De första dagarna var jag så klart uppgiven och ledsen. Nu har jag som väl är kommit på andra tankar.

rådjur trädgård

Med tanke på de hundratals tulpaner och krokus som för var dag växer har jag ju faktiskt själv sett till att trädgården blivit en godisbutik för rådjur. Den lille råbocken blev säkert utom sig av lycka när han hittade hit. Nu kan han äta sig mätt på det godaste han vet varje dag. Som tur är äter inte rådjur alla lökväxter så vår i trädgården blir det allt ändå.

Önskar er alla en trevlig helg och håller tummarna för att ni får ha era tulpaner ifred!

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me