April, april

carolin zander

I år hoppas jag att trädgården ska bli lika storslaget färgsprakande av tulpaner som den var för ett par år sedan. Hela vintern har jag gått och väntat på att få se den tavla av blommor jag målade i hösten när jag planterade mina lökar.

Det är första april idag men jag har en näst intill förstamajkänsla i magen när jag går ut i min trädgård. Lökväxter och perenner har växt så det knakat och marken är plötsligt mer grön än brun. Rådjur var på besök för en tid sedan och åt bladtoppar på tulpanerna, men tur i oturen så hade inte blomknopparna hunnit över jordytan ännu så de klarade sig! Nu är trädgården rådjurssäkrad med blodmjöl, luktkuddar och cd-skivor som dinglar och blänker lite varstans. Cd skivorna är såklart inte något som hör hemma i en plasthatares trädgård men jag står ut eftersom det verkar fungera. Och jag frågar mig själv varför jag inte rådjurssäkrade långt tidigare? Samma sak varje år, men nu är det i alla fall gjort.

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me