Semester & bloggpaus

Hon som talar med blommor

Sommaren är sagolik och trädgården full av blommor. Det är en fantastisk tid! Allt det som man drömde om i vintras, när trädgårdsböckerna bläddrades från pärm till pärm, är nu verklighet. För varje nytt år jag spenderar med trädgården, blir jag allt mer hänförd. Och var gång jag drar på mig stövlarna och går ut, blir jag på gott humör. I år ska jag insupa så mycket av sommaren det bara går. Jag ska också göra en liten bloggpaus. För det är ju såklart nu, man ska vara ute som mest. Nu när alla gröna vänner finns här, och trädgården förvandlats till paradiset på jorden.

Pionvallmo Papaver somniferum
Pionvallmo Papaver somniferum

Men kameran, den ska få jobba. För det är nu, den kan fånga och föreviga allt det vackra. Och i höst och vinter, när blommorna dragit sig tillbaka, ja då blir det härligt att ha bilderna till hands. Då får sommarens foton blåsa liv i bloggen. Jag ser redan fram emot allt spännande och roligt jag ska berätta om växterna då!

Damascenaros 'Ispahan'
Damascenaros ‘Ispahan’

Rosorna är särskilt fina i år. Många av dem har äntligen hunnit växa sig riktigt stora och maffiga. Trädgården har nu fyllt åtta år. Min trädgårdsidol, Tasha Tudor, sa att det tar tolv år att skapa en fin trädgård, och det ligger mycket i det. För det är så det är med trädgård. Den bara vackrare med åren.

Hon som talar med blommor

Jag önskar alla en riktigt härlig sommar!
Och vill ni, så ses vi i augusti, när jag sätter igång att blogga igen.
Jag kommer att sakna att skriva här. Men så blir det också så mycket roligare när jag kommer tillbaka.

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me