November

Japanskt gräs Miscanthus sinensis
Japanskt gräs Miscanthus sinensis ‘Ferner Osten’

Dimman ligger tjock och tät bakom häcken. Det känns att senhösten är här, för stillheten i trädgården omsluter både växterna och mig som trädgårdsägare. En klok gammal gumma sa en gång att skikten mellan världarna är tunnare än vanligt just i november. Riktigt vad hon menade med det vet jag inte men för mig är senhösten en tid då jag tänker på kommande händelser i trädgården. Vårförberedelser så som löksättning, längtan efter snö och jul, men också drömmer jag om sommar. Så på sätt och vis blir det ju som gumman sa. Skikten mellan de olika trädgårdsvärldar jag upplever i min trädgård under våra olika årstider krymper och jag har på så sätt lite av allting med mig på en och samma gång.

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me