Årets gran

rödgran julgran

Jag hade nog inte tänkt klä granen redan igår, men så gick det inte att vänta längre. Att klä gran är något av det roligaste jag vet. I år överraskades jag över att jag ville ha en vanlig gran. Tidigare jular har jag haft kungsgran men så i år kom plötsligt en stark längtan efter en vanlig svensk gran. Den doftar ännu mer av kåda och barr än vad kungsgranarna gör och det är något jag tycker om.

julgran rödgran

Det sägs att vanliga granar inte håller sig fina lika länge som kungsgranarna och det stämmer säkert. För visst ligger det redan en hel del barr på golvet, men i ärligheten namn, granbarr i juletid är väl ändå inget större problem? I alla fall inte för mig. Och så är det ofta så mörkt att varken barr eller dammråttor syns. Vintermörkret har allt sina fördelar.

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me