Sista squashskörden

odla squash

Idag har jag skördat höstens sista squash. Den uttjänta plantan överlämnar jag med varm hand till jorden där den i lugn och ro kan omvandlas till fin mylla. Stora växtdelar hugger jag sönder med spaden och vänder ner i jorden där miraklet (komposteringen) sker. Jag tycker om squash och gör ofta Ratatouille, en fransk grönsaksröra som är jättegod. Prova om ni inte gjort det förr. Men i ärlighetens namn, tillslut kan man tröttna även på det goda. En squashplanta till vår lilla familj blev för mycket. Så en hel del frukter fick bli till jord.

odlingsbädd

Det verkar som om även Smulan börjat tröttna på squash. Nästa år tror jag att jag ska försöka mig på att odla meloner istället om jag får tag på snygga gamla fönster eller vitrin att ha dem under. Det blir i så fall en utmaning.

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me