Jord – funderingar kring grunden för vår tillvaro

Jord Håkan Wallander

Jag läser en bok som på riktigt ger mig fjärilar i magen! Redan nu vet jag att den kommer blir en av de böcker jag läser om flera gånger. När jag började läsa boken gick det trögt och jag kände att jag behövde ta en paus ifrån den. Jag var inte på rätt våglängd för just den boken just då. Innan jag återupptog läsandet läste jag två andra böcker, gamla trädgårdsböcker från 40- och 50 talet. Det var det bästa jag kunde göra eftersom jag fick ett färskt perspektiv på hur man ser på jorden nu och då. Ju mer man sätter sig in i hur jorden fungerar desto mer intressant blir det man gör i trädgården. Val som att använda organiska gödselmedel och täckodla blir ännu mer självklara. Jag skulle kunna berätta om vad som står i denna fantastiska bok i det oändliga, men det gör jag inte. Istället säger jag, läs boken! Är man inte redan intresserad av jordvärlden (och det borde man ju vara om man odlar) så blir man det garanterat när man läser boken Jord av Håkan Wallander. I nya trädgårdsböcker och tidningar rekommenderas ekologiska metoder och det skrivs ganska mycket om hur jorden fungerar, men denna bok är en fördjupning på allt det där, och det blir mer och mer spännande ju mer man läser.

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me