En trogen vän

Tulpan akvarell carolin zander
Liten röd tulpan

Varje vår blommar en liten röd tulpan i min avenbokshäck. Hon har funnits där sedan jag flyttade hit. Då, för 7 år sedan fanns här bara gräs och några små häckplantor mot vägen. Det var bland dem den lilla tulpanen kikade fram, och jag blev så glad när jag såg henne. Varje år har jag tänk att nu är det nog sista gången hon blommar, för det är ingen gästvänlig plats den lilla stackaren står på, men så nästa år överraskar hon mig igen. Hon är så innerligt trogen och tålig! Det var en självklarhet att hon skulle bli avbildad och finnas med i min målade växtfamilj. Tillsammans med en minipåsklilja som blommade ur gräsmattan utanför köksfönstret var hon den första lökväxten som visade färg i min trädgård. Sådana växter får lätt en speciell plats i ens hjärta.

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me