Ljusa juninätter

sommarnatt

Dagarna är soliga och sommarvackra, men jag gillar nätterna minst lika mycket. Nu är himlen ljus hela natten igenom. Jag tycker om att månen ser ut som en pärla och att himlen färgas gråblå. Att gå en trädgårdsrunda en juninatt ger en magisk känsla. Särskilt om man odlar vita blommor. De som lyfter och svävar så förtrollat i dunklet.

juninatt

Pionerna lyser som John Bauers vita flugsvampar gör ur trollskogens mörka mossa. I framtiden vill jag vara vaken mer om nätterna och filura i lugn och ro när allt är stilla. Då, när det är så lätt att inspireras och sinnet är klart. Då, vill jag leva som en nattuggla och somna fram på morgonen. Jag vill sova om förmiddagarna och vakna lagom till lunch. På nätterna ska jag titta på djur och blommor, skriva berättelser och lyssna på tystnaden.

Ros Winchester Cathedral
Austinros Winchester Cathedral

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me