Hönsgödsel och regn – kraftfull kombination

köksträdgård

I år hade jag tänkt att jag inte skulle gödsla lika mycket som vanligt. Den tanken gick i stöpet häromdan. När himlen färgades grå och molnen hängde tunga blev suget efter hönsgödsel för stor. Jag vet ju vad som händer om jag sprider ut det. I kombination med vatten förvandlas trädgården till en frodig djungel av kraftigt växande grönska. Nackdelen med stora mängder gödsel är att man måste lägga tid och möda på uppbindning och stöttning för att inte djungeln ska haverera. Många växter orkar inte hålla sig uppresta när de når jätteformat. Men sjuattans vad kul det är att se dem växa! Jag kan inte bärga mig. Egentligen borde man förresten vara ute mer när det regnar och insupa atmosfären av hur plantorna tar sats. I förra veckan preparerade jag köksträdgården med både frön och sättpotatis. Nu dröjer det nog inte länge förrän de tittar upp. Jorden myser och mår gott i regndiset. Likaså jag. Sådana här dagar känner jag mer än vanligt att jag är en del av jorden. Jag förstår mig på allt gott som händer där nere under ytan. Det spirande livet gör mig förväntansfull och väldigt glad.

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me