Snigeljakt

cottage garden spansk skogssnigel

Ikväll gick vi en trädgårdsrunda i regnmulet dis. Himlen var grå men sommarens färger lyste ur dunklet. Vi tittade efter rådjuret med sina kid, som jag hade turen att få se i morse, men nu var det andra djur som visade sig istället. Med saxen i högsta hugg lyckades dottern klippa tvåhundra spanska marodörer.

Trädgårdsnattviol bild

Men ärligt talat, inte ska man deppa ihop för att man har mördarsniglar i trädgården, för ju mer man odlar desto mindre märks angreppen. Sniglarna finns där, men det är blomningen man ser. Värre är det förstås med grönsaker. Då måste man ordna med andra lösningar. Jag har varit lite för lat för det. Sallad odlar jag inte längre…

cottage garden spansk skogssnigel

Snigeljakten kunde fortsatt hela natten, men nån gång måste man sätta stopp. Mitt stora stopp satte jag för länge sen. Jag klipper inte sniglar mer. Dottern tycker det är kul eftersom hon tjänar lite egna pengar när hon gör det och det tycker jag är bra. Men när det gäller mig själv så håller jag mig till ogräsrensning. Allt som har med bekämpning och utrotning att göra har jag tappat intresset för. Det känns tragiskt och förstör de goda energier jag insuper bland växterna. Regniga kvällar med fullspäckat snigeljaktsschema tillhör mitt förflutna, nu tittar jag på det som är fint istället. Det viktiga är att man lägger sig på en nivå som känns bra. Trädgård handlar ju om att njuta, må bra och blomma ut i sig själv.

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me