När man inte tjuvar

odla tomater i kruka
Otjuvade växthustomater.

Om man inte tjuvar sina tomatplantor (nyper av skotten i bladvecken) utvecklas de till stora, oregerliga och bångstyriga djungelliknande buskar som mest liknar gröna berg. Så klart jag vet att jag borde tagit hand om dem bättre, men denna gång hann växtkraften före. I år växte tomaterna nämligen rekordsnabbt eftersom de trivdes så bra i värmen och jag hann liksom inte med. När jag upptäckt hur mycket jag missat gav jag helt enkelt upp och lät dem växa vidare. Egentligen gjorde det inte så mycket för massor av frukt har de gett ändå.

frilandstomater

Jag plockar tomaterna i omgångar och lägger dem att eftermogna på brickor i köket för att buskarna på andra sidan väggen ska orka med bättre. Det doftar gott och ser vackert ut när de gröna tomaterna en efter en skiftar i rött.

Share

  • Add this entry to Hatena Bookmark

Follow Me