Hem

lördag 16 december 2017

Odlade granar är täta som enbuskar

disneygran

Jag tycker det känns som om de odlade granarna blir tätare för varje år som går. I år klippte jag bort en tredjedel av granens grenar för att få plats med pyntet. Undrar just om det är fler som gör som jag. Då borde odlarna låta en del av sina granar växa fritt. Jag tycker också att glesare granar är vackrare, oavsett om man hänger mycket eller lite pynt i. Tycker om när granarna ser ut som de gör i skogen där ingen klippt och format dem. Smaken är olika, och jag förvånas över att vi som köper gran bara har dessa supertäta granar att välja på. Det finns dock en fördel. Man får ju ris över när man klippt ur sin gran som man kan använda till annat, och det är ju trevligt.3 kommentarer:

 1. Vilken fin vinterbild du har överst!
  Hos mig är lilla trädgården just som du beskriver grå och lerig. Vid Malmötrakten brukar det sällan vara mycket snö, ibland lite i febr.
  Ha en mysig 3:e advent!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oftast är jularna gröna hos mig i zon 2 också, men när snön väl faller uppskattar man den desto mer :-) I år har jag haft ovanligt många vita vinterdagar. Roligt att du tycker om målningen. Ha en riktigt God och Fridfull Jul <3 /Carolin

   Radera
 2. Jag tycker nog inte heller att de köpta granarna är så fina nästan så formen på en "plastgran" är finare. Kungsgranen är väl rätt fin ändå. Granen är finast ute tycker jag.
  Ha det gott
  kram Meta

  SvaraRadera