Hem

söndag 18 juni 2017

Rådjuret och hennes kid

rådjur i trädgården

Sedan jag såg rådjuret med sina kid har jag inte sprayat med det syntetiska vargurin jag köpte för att hålla rådjur borta. Jag ville så gärna få se dem igen. Den önskan gick i uppfyllelse för nu har de varit här flera gånger om.

rådjurskid

Eftersom mamman inte räds människor gör inte hennes kid det heller.
Det är fantastiskt att kunna se dem så nära. De är otroligt söta!

rådjur kid

Men jag undrar hur det står till med dem nu. För ett par dagar sedan hördes höga skrik från trädgården. Från balkongen kunde jag se att det var ett ensamt kid som skrek efter sin mamma, men ingen kom. Efter en stund gick kidet in i buskarna där jag vet att de brukar vila tillsammans och sen blev det tyst, därför antog jag att de hittat varann. Men så härom dagen kom mamman på besök med endast ett kid i följe.

rådjur kid bild

Håller tummarna för att allt gått bra. Jag har blivit väldigt fäst vid dem.
Så fäst att jag inte bryr mig om att deras mamma betar i trädgårdens rabatter...6 kommentarer:

 1. Fina bilder du lyckats få på rådjuren. Instämmer i att de är söta men de får gärna hålla sig i skogen. Men när man får en "personlig" relation är det ju helt annorlunda förstås.
  //Helene

  SvaraRadera
  Svar
  1. I det här fallet har det definitivt uppstått en känslomässig "relation" <3

   Radera
 2. Underbart! Jag blir alltid så glad när trädgårdsfolk inte låter hatet ta överhand utan tvärtom upptäcker vilka fina djur de faktiskt är. De är ju finsmakare som nyper knoppar och toppskott men så gott som aldrig tar död på en hel växt. Kiden är nog omkring två veckor gamla, för i den åldern har de fläckarna kvar men blir allt rörligare och vill ut och upptäcka världen tillsammans med mamma. Hoppas verkligen att allt går bra! Det finns mycket som är farligt för små kid och jag hoppas att det inte finns några lösa hundar i närheten. Jag har själv en personlig relation till rådjuren i min närhet, som du kan se lite av på djurfoto.ifokus.se om du vill. Ha det bra!

  Olle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt och fullt med, vi trädgårdsodlare behöver i många fall inse att det finns fler än oss själva som har rätt att vandra på jorden och ta del av det som växer. Vilken jättefin sida med djurfoto! Den kommer jag besöka fler gånger! Allt gott

   Radera
 3. Du har den skønneste have, Carolin. Rådyrungerne vokser op, nær paradisets have, ser det ud som. Hvor er det nogle flotte billeder. Vi krydser fingrer for den lille, anden unge.
  Kærligst, Laila.

  SvaraRadera