Hem

tisdag 30 maj 2017

Skydda dahlior från snigelskador

Dahlia 'Café au Lait'
Dahlia Café au Lait'

Jag har ett tips när det gäller sniglar och dahlior. Nu kommer en del rynka på näsan, men jag säger det ändå. Täckodling. Täckodling får sniglarna att trivas, men de äter av täcket istället för på dahliorna. Så har det varit hos mig. När jag lagt ett rejält lager gräsklipp och annat grönt avfall runt plantorna har dahliorna kunnat stå i det närmsta orörda. Att sniglarna gottat sig där under har jag valt att inte bry mig om.3 kommentarer:

 1. Tack för tipset - skall absolut testas !
  Funderade just på om jag vågade sätta ut dahliorna i rabatten eller om dom skulle få stå kvar i krukor.
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Tack för tips. Jag har mina i krukor numera men då kanske man skulle prova med täckodling.
  //Helene

  SvaraRadera
 3. Jaha minsann. Det måste jag ju prova. Tänk om det är så enkelt! :-)
  Allt gott!

  SvaraRadera