Hem

fredag 5 maj 2017

Det sjunger, blommar och grönskar

trädgårdsblogg

Nu letar man inte längre efter vårtecken. Nu finns våren överallt. Det sjunger, blommar och grönskar. Himmelriket har ramlat ner över vår förut så gråtrista värld. Men det är inte bara den egna trädgården som lockar. Jag vill kika in överallt. Titta vad som hänt i skogen, längst vägkanterna och inte minst i andra trädgårdar.

vårblomning

På vintern går jag jämt samma promenad. Varför jag valt just den vägen vet jag inte. Egentligen är det en ganska tråkig väg. Men så kommer maj och något händer. Plötsligt kommer jag på mig själv med att välja helt nya vägar. Det gröna lockar stegen längre och längre bort. Promenaderna i maj är som att sväva på moln. Våren öppnar porten till en ny värld, fler stigar lockar och tankarna blir hoppfullt blå.2 kommentarer:

  1. Ja tänk att det kan vara så vackert nu - man dånar och TÄNK så fult det kan vara i november...
    Underbara bilder du bjuder på, tack :)
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  2. Maj måned er bare så smuk :) Og her hos mig havde vi en Lørdag UDEN den kolde kolde blæst, der ellers har gjort hele ugen trist, så maj blev nydt udenfor :)

    SvaraRadera