Hem

fredag 10 februari 2017

Löfte om vår

vårträdgård

Sedan ett par dar är trädgården täckt av snö och allt ser väldigt vintrigt ut. Det är fint på sitt sätt och hör februari till, men nu tänker man så klart på våren och allt kul som snart ska hända i trädgården. Just nu, innan den nya årstiden börjat är de sparade vårfotona från tidigare år som allra bäst. Det är också nu trädgårdsböckerna är som allra mest inspirerande tycker jag, och det är mer än lätt att fastna vid bokhyllan. Men visst håller jag ett öga ute i trädgården också. Tittar man närmre ser man att inte riktigt alla sover...

snödroppe galanthus nivalis
Snödroppe Galanthus nivalis

På sina ställen sticker snödropparna upp ur snön och ger ett löfte om att våren är på väg. Snödroppstiden är fantastisk! Jag älskar dessa växter som vågar blomma ur snön. Så vackra och så gränslöst hoppfulla.3 kommentarer:

 1. Måste ut och kika i helgen om snödropparna är plockbara. Några få kan man väl ta in. Våren, våren, våren.
  //Helene

  SvaraRadera
 2. For et herlig vårbilde. Som jeg lengter. Deilig å nyte og drømme med hagebøker mellom hendene, mens vi kikker ut og venter på en ny vår.

  God helg.
  Jannicke

  SvaraRadera
 3. Det är en evig längtan till våren varje år på våra breddgrader. Snö som kommer när vi inte vill ha den och värme när snön borde vara. Man blir då aldrig nöjd.
  Nu kan vi nog i alla fall se fram mot en vår om 39 dagar sägs det. Hurra. det ska jag nog stå ut.
  Ha en fin söndag
  kram Meta

  SvaraRadera